آیا با فرصتهای موجود در بخش مشاغل خانگی آشنایی دارید؟ اگر دارای مهارتی هستید که میتواند به ایجاد کسب و کاری در داخل خانه خودتان بیانجامد، فقط تا روز ششم مهرماه فرصت دارید که با مراجعه به سامانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در آدرس inhb.ir تقاضای خود را ثبت کنید.
هر چند مشاغل خانگی پیش از این هم با تصویب در سال 1396 از طرف دبیرخانه توسعه و حمایت از مشاغل خانگی وزارت تعاون به رسمیت شناخته شده بود، اما همهگیری کرونا کرونا در ماههای اخیر و آسیبهایی که به اقتصاد خانوادهها وارد کرده است باعث توجه بیشتر به این حوزه شده است و این بار جهاد دانشگاهی برای پیادهسازی و اجرای این طرح زیر نظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیشقدم شده است.
این طرح به طور آزمایشی در دو سال گذشته و به طور محدود در ۹ استان و با پذیرش ۲۰ هزار نفر اجرا شده و حالا نوبت به تعمیم آن در تمام 31 استان کشور رسیده است.
زمان و جزئیات ثبتنام در طرح
ثبت نام متقاضیان طرح توسعه ملی مشاغل خانگی از ۶ شهریورماه با ظرفیت ۵۴ هزار و ۳۰۰ نفر همزمان با هفته دولت شروع شد و به مدت یک ماه (تا ۶ مهرماه) ادامه دارد و البته تنها کسانی مورد پذیرش قرار میگیرند که در زمان ثبت نام در جایی مشغول به کار و تحت پوشش بیمه اجباری نباشند. همچنین در این طرح هیچ آموزش، مجوز و یا تسهیلاتی ارائه نخواهد شد و مرجع صدور مجوز هایی که ممکن است مورد نیاز متقاضیان باشد، سایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
انواع مشاغل خانگی
مشاغل خانگی 320 رشته دارند که گروههای صنایع دستی، صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخش کشاورزی و رشتههای فرهنگی و هنری طبقهبندی شدهاند و رشتههایی دارای اولویت هستند که علاوه بر استمرار و پایداری، درآمد بیشتر هم داشته باشند. علاوه بر این با توجه به تغییرات گسترده فنآوری که در سالهای اخیر رخ داده است، فروش الکترونیک محصولات، برنامهنویسی، تولید محتوا، ویراستاری، مشاوره و تولید انیمیشن نیز در دسته بندی مشاغل گنجانده شدهاند.
این مطالب را هم ببینید:
چه مشاغلی بیشترین آسیب را از کرونا دیدند؟