در گزارشی که بانک مرکزی به زودی مشروح آن را منتشر خواهد کرد، رشد اقتصادی غیرنفتی در فصل اول سال 1399 مقدار منفی شش دهم درصد را ثبت کرده است.
این در حالی است که در این مدت رشد اقتصادی گروه کشاورزی 3.7 درصد، صنایع و معدن 2.5 درصد و خدمات 1.6- بوده است.
همچنین در میان کارگاههای بزرگ صنعتی کشور، شاخص تولید 13 گروه از 24 گروه اصلی در فصل اول سال جاری نسبت به فصل اول سال گذشته، رشد مثبت داشته و سهم این ۱۳ گروه از شاخص تولید کارگاههای بزرگ صنعتی معادل 83.8 درصد از کل شاخص یاد شده است. صنایعی نظیر «تولید انواع آشامیدنیها»، «تولید محصولات لاستیکی و پلاستیکی»، «انتشار و چاپ» و «تولید داروها و فرآوردههای دارویی» رشد مثبت را تجربه کردهاند.
همچنین گروههایی که در این دوره بیشترین رشد منفی را داشتهاند شامل «تولید پوشاک»، «تعمیر و نصب ماشینآلات و تجهیزات»، «تولید منسوجات» و «تولید محصولات رایانهای، الکترونیکی و نوری» است که عموماً با توجه به ماهیت کالاهای تولیدی صنایع یاد شده، افت تقاضا به دلیل شیوع ویروس کرونا از علل اصلی رشد منفی آنها بوده است. با این وجود انتظار بر این است که این صنایع با کاهش محدودیتهای مرتبط با شیوع ویروس کرونا، در فصول آتی رشد مناسبی را تجربه کنند.
از طرفی گروه خدمات به خصوص در زیرگروههای «خدمات اجتماعی، شخصی و خانگی» و «بازرگانی، رستوران و هتلداری» که بیشترین اثرپذیری از شیوع ویروس کرونا را داشته، تحت تاثیر محدودیتهای مختلف بر فعالیتهای اقتصادی، لزوم کاهش «تعاملات اجتماعی افراد» و «میزان حضور آنها در جامعه» قرار گرفته است.
البته رشد اقتصادی در فصل چهارم سال 98 نیز وضعیت بهتری نداشته و از 0.1 درصد تجاوز نکرده است که با توجه به رشد مثبت در سه فصل قبل از آن میتوان وضعیت فصل چهارم سال گذشته را نیز تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا ارزیابی کرد و امید میرود از فصل دوم سال جاری با کاهش محدودیتها رشد اقتصادی بهتری را شاهد باشیم.
این مطالب را هم ببینید:
چه مشاغلی بیشترین آسیب را از کرونا دیدند؟