نوشتن یک روزمه خوب کار دشواری است. شما باید اندازه آن را کوتاه نگه دارید در عین حال که اطلاعات کافی و اثرگذاری را ارائه کنید.
وقتی مدیران استخدام سوابق شما را مرور میکنند، علاقه ویژهای به مهارتهای شما دارند. بنابراین خیلی مهم است که وقتی به مهارتهای خودتان فکر میکنید، بدانید که کدام یک از آنها به موقعیت شغلی که برای آن درخواست میدهید مرتبط هستند و باید در رزومه خود بگنجانید. به نظر نمیرسد لازم به تاکید باشد که هر مهارتی که در رزومه خود ذکر میکنید، باید واقعاً از آن برخوردار باشید.
فهرست بی پایانی از مهارتها وجود دارد که میتوانند در هر رزومهای قرار بگیرند و شما باید تصمیم بگیرید که کدامها بیشتر از همه تاثیرگذار هستند.
هر شغلی به مهارتهای سخت ویژه صنعت خاص خود و نیز به مهارتهای نرم نیاز دارد. مهارتهای سخت قابل آموزش و اندازهگیری هستند. مثل توانایی نوشتن، خواندن، ریاضیات یا توانایی استفاده از نرمافزارهای کامپیوتری و در مقابل مهارتهای نرم صفاتی هستند که شما را به یک کارمند خوب تبدیل میکنند؛ مثل آداب معاشرت، توانایی ارتباط برقرار کردن و گوش دادن به دیگران. حالا چطور میخواهید بهترین مهارتهایی که باید در رزومه شما فهرست شوند را کشف کنید؟ اگر به دنبال یک شغل با قابلیت دورکاری هستید چطور؟
برخی از مهمترین مهارتهایی که کارفرمایان دوست دارند در رزومه داوطلبان دورکاری ببینند اینها هستند: نگارش و ارتباطات کلامی، توانایی کار کردن به طور مستقل، توانایی مدیریت زمان، کارها و سازماندهی امور، تسلط و راحتی در استفاده از ابزارهای فنآوری و برخورداری از دانش استفاده از ابزارهای ارتباطی لازم برای دورکاری مثل اسکایپ، دراپ باکس، گوگل و مانند اینها.
حالا نگاه نزدیکتری بیاندازیم به مهمترین مهارتها برای قرار گرفتن در رزومه:
مهمترین مهارتهای نرم برای رزومه شما
مهارتهای زیادی وجود دارند که میتوانید در رزومه خود بگنجانید، ولی از کجا بدانیم که کدامها را انتخاب کنید؟ در اینجا یک فهرست مختصر از مهمترین مهارتهای نرم که باید در رزومه خود به کارببرید آماده کرده ایم.
- حل مساله
صرفنظر از این که شغل چه باشد، در نهایت یک مشکلی پیش خواهد آمد و کارفرمایان میخواهند بدانند که شما میتوانید با راهحلی سریع و موثر بر مشکلات غلبه کنید.
- تفکر انتقادی
توانایی اندیشیدن منطقی و متفکرانه، پایه تفکر انتقادی است. کارفرمایان کارمندانی میخواهند که بتوانند به یک مساله یا یک پروژه فکر کنند و بهترین قدمهایی که باید برداشته شود را تعیین کنند. متفکرین انتقادی راههای جدید و بهتر انجام کار را پیدا میکنند؛ پس این قابلیت ارزشمندی برای گنجانده شدن در رزومه است.
- انعطافپذیری
بسیاری سازمانها و صنایع کارمندانی را دوست دارند که پویا و سازگار با هر راهحلی باشند یا کسانی که توانایی طبیعی برای به کارگیری روشها و رویکردهای متعدد در موقعیتهای مختلف دارند برای این که بتوانند بهترین نتیجه نهایی را بگیرند.
- ارتباطات
توانایی برقرار کردن ارتباط کلامی یا نوشتاری با رئیس، همکاران و مشتریان در همه شرایط بسیار ارزشمند است. هر چقدر در این مهارت بهتر باشید، نتایج بهتری هم خواهید گرفت.
- کار گروهی
اغلب شغلها گاهی نیاز دارند که با دیگران کار کنید و کارفرمایان میخواهند بدانند که شما در یک محیط تیمی میتوانید موفق شوید. در برخی از شغلها به این مهارت بیشتراهمیت داده میشود.
- سازماندهی
بحث فقط این نیست که یک میز مرتب داشته باشید، بلکه سازماندهی کارها و پروژهها برای همکارانتان، مدیران و یا حداقل برای خودتان! اگر میخواهید توانایی سازماندهی خودتان را نشان دهید، یک رزومه سازمانیافته قطعا کمک خواهد کرد.
- خلاقیت
اندیشیدن خارج از قید و بندها که منجر به راهحلهای خلاقانه میشود، یک دارایی واقعی در هر نقش و شغلی است. شاید شما در فکر کردن درباره چیزی به روشی که تا به حال انجام نشده خیلی خوب باشید. خلاقیت در رزومه شما با مهارتی خلاقانه مثل نگارش یا طراحی میتواند نشان داده شود.
- هوش هیجانی
هوش هیجانی به توانایی شخص در تشخیص و مدیریت احساسات خود و دیگران گفته میشود و در محیط کاربه این معنی است که شما منطقی هستید و میتوانید بالا و پایین های روزمره را بدون از دست دادن کنترلتان مدیریت کنید. همانطور که این مساله برای همه مهم است، از دید مدیران نیز مهارتی است که باید در رزومه وجود داشته باشد.
- توجه به جزئیات
در برخی مشاغل لازم است مطمئن شوید همه دستورالعملها را برای به پایان بردن کار اجرا کردهاید. این میتواند وقتی که با دیگران همکاری میکنید به طور ویژهتری اهمیت یابد. توجه کردن به جزئیات در هر نقشی که داشته باشید مورد نیاز خواهد بود. زمانهایی را به یاد آورید که به دلیل توجهتان به جزئیات، از بروز یک اشتباه و درگیر شدن برای رفع آن پیشگیری کردهاید.
- مسئولیتپذیری
بخشی از یک کارمند خوب بودن، مسئولیتپذیری در قبال وظایف و حتی اشتباهات است. بیشتر مدیران نمیخواهند مجبور باشند مدام کارکنان را کنترل کنند تا مطمئن شوند که همه بخشهای شغلشان را انجام میدهند. مسئولیتپذیری یعنی هر کاری را که برای به پایان رساندن وظایفتان لازم است، انجام دهید.
مهمترین مهارتهای سخت برای رزومه شما
مهارتهای سخت اغلب فنی هستند و هر صنعت یا نوعی از شغل نیازمندیهای خاص خود را در این زمینه دارد. فهمیدن این که چه طیفی از مهارتهای سخت در زمینه کاری شما انتظار میرود به کمی تحقیق نیاز دارد. در اینجا برخی از این مهارتها که ایدهآل بسیاری از صنایع هستند معرفی میشوند
- دانش نرمافزارهای کامپیوتری
فهرست حرفههایی که نیازمند استفاده از کامپیوتر و انواع مشخصی از نرمافزارها نیستند، بسیار کوتاه است. به احتمال زیاد میتوانید مهارتهای کامپیوتری را در دو یا سه مهارت خاص در زمینه کاری خودتان تعریف کنید.
- طراحی
گذشته از حرفههایی مثل طراحی گرافیکی یا طراحی وب، شغلهایی هم در زمینه بازاریابی، تبلیغات، برندسازی، مهندسی و ساخت و ساز هستند که به برخی انواع طراحی نیاز دارند؛ حتی اگر در حد طرحهایی برای ارائه گزارشها باشد.
- تحلیل دادهها
بیگ دیتا (Big Data) هم اکنون بسیار رواج دارد و شغلهای بسیاری هست که در آن باید معیارهایی را تجزیه و تحلیل کرده و یک کاربرد عملی از آن استخراج نمود. این نیاز، مهارت "تحلیل دادهها" را برای قرار گرفتن در رزومه بسیار ارزشمند میسازد.
- مذاکره
بسیاری از شغلها شامل فروختن یک محصول یا خدمت هستند. خرید سهام، بازرگانی، معاملات کارگزاری برای تولید یا حمل و نقل، شکل دادن به مشارکت برای تبلیغات یا سرمایهگذاری و مانند اینها.
- ریاضیات
امور مالی، کسب و کار، مهندسی، ساخت و ساز، تولید، تدارکات، سلامت و ... نیاز دارند که شما از نظر ریاضی صلاحیت کافی داشته باشید. اگر شما در حرفهای هستید که اتکای آن بر ریاضی بیشتر است، به لزوم تقسیم کردن مهارت ریاضی خود به چند زیر شاخه مهارتی خاص توجه داشته باشید.
- مدیریت پروژه
بسیاری از شغلها به توانایی مدیریت پروژه نیاز دارند. توانایی هدایت جریان کارها و به پایان رساندن به موقع آنها بخشی از مدیریت پروژه است. شاید شما در گذشته از نرمافزار مدیریت پروژه استفاده کرده باشید و یا به تازگی پروژهای را به پایان رسانده باشید. اینها همه به خوبی مهارت مدیریت پروژه شما را نشان میدهند.
- بازاریابی
بازاریابی شامل فروش و معرفی کالاها و خدمات است. حتی اگر شما یک بازاریاب نیستید، بسیاری از شرکتها به این مهارت اهمیت میدهند. اطلاع داشتن از نقاط برجسته و مزایای محصولات و خدمات شرکت و برخورداری از توانایی صحبت و نوشتن درباره آنها میتواند برای بسیاری از مشاغل با ارزش باشد. اگرهم تجربه مشخصی درباره بازاریابی یا شبکههای اجتماعی دارید که چه بهتر.
- امور اداری
حتی اگر شغل شما ذاتاً اداری نیست، کارهای اداری معمولاً بخشی از نقش شما خواهد بود. مهارتهای اداری شامل کارهایی است که برای مدیریت نقش خودتان انجام میدهید: سازماندهی، برنامهریزی، زمانبندی، نوشتن نامهها، طبقهبندی کردن اسناد و غیره. کارفرمایان میخواهند بدانند که شما میتوانید اداره جزئیات را در دست بگیرید.
- نگارش
خیلی از شغلها شامل نوشتن میشوند. چه مخاطب شما مشتریان باشند و چه همکاران، یک توانایی مقدماتی نگارش برای شما ضروری و قطعاً مهارتی است که باید در روزمه خود بگنجانید. نامههایی با غلط املایی و گرامری بازخورد خوبی برای شما در پی ندارند و یک لحن ضعیف در نگارش میتواند پیام اشتباهی را منتقل کند.
- زبانهای خارجی
دو زبانه بودن میتواند یک مهارت عالی باشد که شما را از رقیبان متمایز کند. حتی اگر یک شغل و یا شرکت در ابتدا نیاز به یک کارمند دوزبانه نداشته باشند، ممکن است توانایی شما برای آنها مطلوب باشد. نیاز به کسی که تسلط به زیان دیگری داشته باشد برای کمک به مشتریان امری عادی است. بنابراین چنین مهارتی را باید در رزومه خود برجسته کنید.
به دنبال کلید واژههای هدف باشید
اگر هنوز مطمئن نیستید که هر یک از مهارتهای برشمرده شده برای موقعیت شما مناسب باشند، یک راه سریع برای این که ببینید کارفرما دنبال چه مهارتهایی میگردد این است که شرح شغل را بررسی کنید.
آن را چند بار بخوانید و احتمالاً سه یا چهار مهارت اصلی را مشاهده خواهید کرد که چندین بار در متن به آنها اشاره شده است. اگر چنین بود، باید بیشترین تلاشتان را به کار بگیرید که بر آن مهارتها هم در رزومه خود تمرکز کنید.
این مطالب را هم ببینید:
چگونه بخش مهارتها در رزومه را سازماندهی کنیم؟
چه مهارتهایی برای استخدام لازم است؟